Este întreaga gamă de compuși chimici sau constituenți care se găsesc în mod natural într-o anumită parte a plantei.          Medicina tradițională se bazează pe idea medicamentoasă a produselor pe bază de plante care conțin totalitatea componentelor și nu doar o singură substanță chimică. Mulți dintre compușii chimici nu sunt încă identificați.
  Atunci când extractul se realizează în mod echilibrat, activitatea sinergica a constituenților permite compușilor principali să actioneze eficient.
  Echilibrul biochimic din plante trebuie păstrat pentru că și-a dovedit în decursul timpului eficiența extractelor totale pentru vindecarea trupului, a minții și a sufletului, de menținere a sănătății. Un singur ingredient chimic poate deveni mai puțin sigur, dacă este utilizat separat de planta întreagă.
  Extractele pot fi mai sigure dacă sunt din plante întregi sau concentrate cu “spectrum complet” față de extractele standardizate.   Acestea acționează asupra întregului organism realizând mai ușor stabilirea echilibrului și funcționarea normală, fără a fi nevoie de sprijin continuu a medicamentelor pe bază de plante.