Îngrijind și crescând plante am dobândit cunoștințe transmise de acestea prin impulsuri energetice. Plantele ne-au învățat la ce sunt bune și cum să le utilizăm.
Intuitiv, am considerat că apa pură de izvor, în procesul de extracție, ar fi cea mai curată și eficientă metodă în obținerea extractelor naturale, benefice pentru organism.
Apa este vie. Păstrează memoria informațională de la creație. Este aparținătoarea corpului și plantelor sub diferite forme structurale. Este esența vieții. Este purtătoarea de informație. Apa preia și informațiile plantelor.

Ca preot săvârșesc slujba de sfințire apei. Apa primește informația Sfintei Cruci si impreuna cu invocarea de sfințire devine o apă sfințită, o apă structurată, informatizată , de cea mai bună calitate.
Cercetătorii vorbesc de efectul placebo, dar nu evidențiază memoria apei care stochează informația gândului, a rugăciunii. Apa aceasta informatizată se așează în jurul celulelor bolnave si ordonă, transmite acestora informația , vindecându-le. Creierul poate reține informația puterii de vindecare a unei plante chiar dacă a utilizat-o cu mulți ani în urmă inconștient, când organismul nu era încă bolnav. Apariția bolii poate declanșa și anumite informații păstrate în incostient și scoase la iveală în situații disperate de boală. Creierul, rugăciunea, gândul transmit unde electromagnetice, creează un câmp electromagenetic. Aceste informații le preia apa care devine medicamentul care vindecă. Sunt acele puține vindecări miraculoase, dar care pot fi mai multe dacă omul ar alunga răutățile din mintea lui, neliniștile și dacă ar înțelege că sensul și valoarea vieții este viața împreună cu Hristos. (vezi și medicina Dacilor).