Poliporus umbellatus conține ergosteină, biotină, niacină, acid folic, retinol, polizaharide, polipetide. Printre minerale se numără calciu, potasiu, fier, cupru, magneziu.
Are efecte diuretice, antivirale, antibacteriene, antiinflamatorii, antioxidante, imunomodulatoare. Datorită efectelor sale antibacteriene și imunomodulatoare, este utilizat extractul de Polyporus în dezinfectarea rănilor, infecții în special cele cu localizare urogenitală și urinare. Are un rol deosebit în hepatitele cu virus B.
O altă substanță activă asupra organismului este ergonul. Ergonul are activitate antialdosteronică, direct implicată deci în metabolismul sodiului și potasiului și în valorile tensiunii arteriale în mod indirect prin efectul diuretic. Totodată, este indicată în diferite forme de edem, în pielonefrite, litiză renală, tratamentul nefritelor.
Are efecte antitumorale, este indicat extractul în neoplazii cu localizare pulmonară, prostată, vezică, cancerul de sân, leucemii și în hiperplazia benignă de prostată. Pe lângă efectle de reducere a volumului tumoral și de scădere a ratei de metastazare, extractul are și un rol pozitiv în ameliorarea simptomelor paraneoplazice, precum cașexia caracterizată de scădere exagerată în greutate, atrofie musculară, oboseală, slăbiciune.

Bibliografie
https://bioone.org/journals/cryptogamie-mycologie/volume-36/issue-1/crym.v36.iss1.2015.3/Polyporus-umbellatus-an-Edible-Medicinal-Cultivated-Mushroom-with-Multiple-Developed/10.7872/crym.v36.iss1.2015.3.short

Polyporus umbellatus (Umbrella Polypore): Benefits & Medicinal Uses


http://sciencepress.mnhn.fr/fr/periodiques/mycologie/36/1/polyporus-umbellatus-edible-medicinal-cultivated-mushroom-multiple-developed-health-care-products-food-medicine-and-cosmetics-review