Timao Antiaging este un extras pe baza de plante ce are drept rol încetinirea îmbătrânirii, să reverseze procesul de degenerare celulară și astfel de prevenție a bolilor cronice care apar odată cu procesul de senescență. Cele mai multe dintre afecțiunile caracteristice unei vârste înaintate precum bolile degenerative, cancerul, bolile neurodegenerative, sunt rezultatul unei instabilități genomice, a disfuncțiilor mitocondriale și a scurtarii telomerilor, toate caracteristice îmbătrânirii celulare.

Odată cu dezvoltarea socială, a crescut speranța de viață, în schimb, de multe ori, o mare parte din durata de viață o petrece bolnav cronic, scăzând calitatea vieții astfel. TIMAO Antiaging vine în ajutorul omului modern și întreține starea de sănătate a acestuia pentru a se putea bucura de trai. Reface lungimea telomerilor, participând activ la repararea ADN-ului și crește astfel stabilitatea genelor. Scade astfel riscul de apariție  a cancerelor.

Totodată, apanajul vârstei sunt și afecțiuni precum Alzheimmer, demența. Timao Antiaging are capacitați de reparare a mielinei și de păstrare a neuronilor funționali.

Ciupercile medicinale folosite în acest extract, elixir al restaurării stării de bine, de rejuvenare, aduc un plus de aminoacizi esențiali, care nu pot fi sintetizați ân organism, precum acidul glutamic, acidul aspartic, metionina, cisteina, un plus de vitamine precum ciancobalamina, riboflavina, tiamina, de tocofenoli, de minerale.

Conținutul ridicat in Galega officininalis face din Tiamo Antiaging un aliat împotriva diabetului zaharat si a obezității. Aceasta plantă s-a dovedit că reduce glicemia, adică nivelul zahărului din sânge. Se consideră că stimulează chiar celulele pancreatice să producă insulină. Un efect metabolic de reglare a glicemiei și de reglare a sintezei de insulina îl are si Lepista nuda.Totodată, favorizează consumul de glucoză în țesuturile periferice, astfel, scade greutatea corporală. De multe ori, obezitatea reprezintă un factor de risc de sine stătător în multiple afecțiuni.

Galega officinalis stimulează măduva osoasă să producă tinere leucocite și să le crească activitatea antimicrobiană, astfel, stimulează imunitatea și întărește apărarea naturală în fața infecțiilor. Mai mult decât atât, prin conținutul de Galega și lepista, extractul are efecte antibacteriene directe. Microbiomul intestinal are o mare importanță în starea de bine a organismului, de la simple tulburări gastrointestinale la afectarea hormonilor, a pielii, sănătății mentale, a rinichilor și capacitatea de a absorbi nutrienți. Prin menținerea unei flore intestinale echilibrate se vizează deci o homeostazie a întregului corp. Alimentația de zi cu zi și sănătatea intestinelor sunt foarte strâns legate. Evitarea alimentelor procesate, a alimentelor bogate în grăsimi și a alimentelor bogate în zaharuri rafinate este extrem de importantă pentru menținerea unui microbiom sănătos, deoarece aceste alimente distrug bacteriile bune și favorizează dezvoltarea bacteriilor dăunătoare. Timao Antiaging promovează în mod activ creșterea bacteriilor benefice, contribuind la sănătatea intestinală și la sănătatea generală și la eliminarea bacteriilor dăunătoare.

Procesul de agresiune auspra celulei ce vine concomitent cu îmbătrânirea are loc si prin acțiunea radicalilor liberi, Lepista nuda prin antocianina si fenoli, reduce cantitatea acestora. Radicalii liber de oxigen sunt rezultatul unui stress oxidativ și atacă ADN-ul din nucleu, dar și metodele de reparare ale acestuia. Prin legarea și eliminarea lor, Timao Antiaging are un efect antiîmbătrânire în mod indirect și de protecție in fața cancerelor. Mai țintit, Lepista nuda se pare că inhibă dezvoltarea de noi vase tumorale și limitează în acest mod creșterea și împrăștierea tumorilor. O altă ciupercă medicinală, Fomes fomentarius,  are efecte anticanceroase prin acțiunea sa citotoxică, prin reducerea motilitații celulelor neoplazice și prin diminuarea dimensiunilor tumorale, mai ales în cele mamare si colorectale.

Polizaharide extrase din Russula virescens s-au demonstrat ca au efecte antitumorale în cazurile de sarcom și alte afcețiuni canceroase peritoneale prin inhibarea creșterii tumoale și prin modularea sistemului imun.

Vitis vinifera reprezintă un compus important Timao Antiaging. Are importante proprietăți antioxidante și antiiflamatorii. Reduce eliberarea citokinelor inflamatorii și inhibă formarea radicalilor liberi, inhibă oxidarea LDL colesterolului. Acesta are un efect deosebit la nivelul epidermei, prevenția îmbătrânirii la nivelul pielii fiind unul dintre primele efecte dezirabile de la un produs cu proprietăți antiaging.

În organismul uman, o marte parte din procese sunt metabolizate de către o enzimă, superoxid dismutaza. Aceste procese duc la formarea de radicali liberi de oxigen. Scăderea nivelului acestei enzime prin Russula virescens și a celorlalți compuși este unul dintre metodele prin care Timao Antiaging ajută la prelungirea vieții și îmbunătățirea calității acesteia.

Sunt remarcabile efectele asupra sistemului cardiovascular, prin conținutul în Lepista nuda, Fomes fomentarius și Vitis vinifera Timao antiaging este diuretic. Astfel, scade valorile tensiunii arteriale și a frecvenței cardiace. Suplimentar, se remarcă proprietățile vasoprotective prin reducerea proceselor aterosclerotice și prin protejarea endotelială.

Timao Antiaging prin toate aceste efecte specifice asupra sistemelor cardiovascular, digestiv, renal, asupra cailor nervoase, asupra metabolismelor, are drept scop îmbunătățirea calității vieții. Creșterea nivelului de sănătate și al energiei, al vitalității prin promovarea unei mențineri a homestaziei. Se remarcă efectele sale de protejare împotriva afecțiunilor oncologice, dar și împotriva afecșiunilor degenerative, a bolilor cronice. O bună funcționare a organelor interne alături de îndepărtarea majorității inamicilor stării de bine face din Timao Antiaging un promotor al unei creșteri a nivelului de sănătate și al energiei, al vitalității prin promovarea și menținerea homestaziei.

Timao Antiaging are un conținut de plante și ciuperci medicinale care acționează sinergic, au funcții care se completează și efecte care se potențează unele pe altele. Acestea lucrează împreună ca funcțiile organismului uman să fie susținute, să fie protejată starea de bine a orgnaismului, în ciuda îmbătrânirii celulare.