Actiune Timao Biom

-Microbiom intestinal
-Disbioza -boala Crohn -colita ulcerativa -boala intestinala inflamatorie -IBD ,ulcer gastric
-impotriva mielosupresiei induse de chimioterapie sau radioterapiei ,de ciclofosfamida
-cancer colorectal ,ovarian ,prostata ,vezica urinara ,pulmonar ,mamar metastatic,glande salivare ,ADN afectat
-impotriva tumorilor HER-2
-linii celulare maligne HeLa si N87 fara toxicitate
-util pentru pacientii cu cancer care fac radioterapie
-pentru sanatate glandei pineale
-refacerea celulelor creerului ,Alzeimer ,scleroza multipla

-echilibrare hormonala
-creeaza producerea de estrogen in organism
-anuleaza cauzele radiatiilor care implica tratamente cu testosteron si androgen
-opariri ,sangerari ,diaree cu sange ,ulcere duodenale ,infectiii intestinale
-pentru proteze dentare si placa dentara
-candida
-aspergillus flavus -care produce toxina cancerigena
-staphylococcus aureus rezistent la meticilina
-helicobacter pylori

Se poate asocia cu Timao G7 ,Metale Grele sau Timao L pentru o actiune mai complexa si eficienta

Acest extras conține plante full spectrum și ciuperci ce sunt supuse unor tratamente la temperaturi reduse, pentru a obține doar substanțele active după extracție în cantități definite. Principiile active sunt ușor metabolizabile, vin în ajutorul organismului pentru păstrarea homeostaziei organismului, menținerea stării de sănătate și în mod direct pentru tratarea leucemiilor la copii. Datorită conținutului diversificat și echilibrat, extractul are o eficiență mare asupra sistemului hematopoietic care este implicat în cazul leucemiilor. Mai mult, conținutul natural al acestui produs nu cauzează dezechilibre intestinale, nu supune ficatul la procese suplimentare de metabolizare și contribuie la funcționarea normală a organismului.

Eficacitatea acestui complex are la bază numeroase substanțe active cu rol benefic asupra organismului precum taninuri, sesquiterpene, acizi organici, fitosteroli, flavonoizi, tocoferoli, fenoli, microelemente, vitamine (B1, B6, C, E).
Tubul digestiv este o parte a organismului foarte importantă. La acest nivel au loc procesele de digestie, în urma cărora sunt absorbiți nutrienții, vitaminele, apa și microelementele necesare funcționării normale a organismului. Totodată, la acest nivel, sunt secretați o serie de hormoni,este reglat echilibrul de absorbție și de eliminare a apei, împreună cu alte toxine.
În special la nivelul colonului, există o bicrobiotă intestinală care face posibilă îndeplinirea rolurilor intestinului, dar, are și rol în protejarea față de agenții patogeni exteriori. Bacteriile care se află la nivelul intestinului sunt în număr foarte mare, colonizează practic, toată suprafața acestuia, dar, în condiții normale, nu provoacă niciun simptom, ba mai mult, acestea sunt benefice pentru organismul uman. În condițiile unui posibil dezechilibru al microbiotei de la nivel intestinal, cum se întâmplă în urma tratamentului prelungit cu antibiotice sau a internărilor prelungite în unitățile de îngrijire, consecințele sunt catastrofice. Una dintre cele mai întâlnite afecțiuni în urma consumului de antibiotice iresponsabil sau doar în cantități și doze importante, în urma consumului de alte medicamente, precum inhibitorii de pompă de protoni, este colita cu Clostridium difficile. Această afecțiune cu implicații simptoomatologice importante, poate fi prevenită prin menținerea unui microbiom intestinal sănătos cu ajutorul extractului TimaoBiom.
Acest extract are în componența sa plante și ciuperci care prin o acțiuni directe și indirecte, asigură sănătatea tractului digestiv.
O parte din plante sunt adaugate extractului datorită efectelor sale asupra sistemului imun – Paeonia suffruticosa, – acestea stimulează proliferarea celuleor sistemului imun, activarea acestora, eliberarea de citokine, enzime conținute de celule implicate în apărarea specificăă și nespecifică. Prin conținutul în Poenia suffruticosa se asigură , totodată, efecte antioxidante, protective în ceea ce privește efectele inflamației asupra țesuturilor sănătoase ale organismului. Activitatea imunomodulatoare potențează efectele antiparazitare, asigură și un efect antibacterian împotriva bacteriilor dăunătoare, și ajută la o revenire cât mai rapidă și facilă a organismului în perioada de recuperare. Introducerea acestor două plante în extract Paeonia suffroticosa și Vaccinium myrtillus, face utilă administrarea în gastrite și ulcere secundar infecțiilor cu Helicobacter pylori, îmbunătățește simptomatologia și ajută la eradicarea infecției cu această bacterie, dar și în cazul ulcerelor duodenale, gastrice și gastritelor cu alte cauze.
Glycyrrhiza glabra. Are următoarele efecte asupra organismului: antispastică, diuretică, antalgică, antiinflamatorie, anorexigenă, scade pofta de mâncare, antitoxinică, detoxifiantă, hipocolesterolemiant. Extractul are aplicații în terapia gastritelor, ulcerului gastric și dudodenal, pentru efectul antiinflamator și analgezic, dar și în boli ale colonului proximal și distal. Este util în bolile inflamatorii intestinale, îmbunătățește evoluția cu colită ulcerativă și cu boală Chron.
Sorbestrea (Sanguisorba officinalis) are activitate, în principal, asupra sistemului gastrointestinal. Principalele efecte asupra organismului sunt următoarele antidiareic, astringent, hemostatic, antispastic, antiinflamator, antimicrobian, reglează tranzitul intestinal. Extractul are eficiență terapeutică în rectocolita ulcero-hemoragică, enterocolită, boala Chron, crampe abdominale, diaree, dizenterie, hemoroizi.
Lepista nuda și Langermania giganteea sunt fungi care favorizează acțiunea sistemul imun prin activarea limfocitelor T, a eozinofilelor și bazofilelor și activitatea antiparazitară și antibacteriană a acestora. De exemplu, acțiunea bacteriostatică și bactericidă a Nicoreti se exercită asupra Bacilus cereus, Yersinia enterocolitica, Staphylococcus aureus, Salmonella, E. coli, Micrococcus flavus, Luteus. Lepista nuda are și efecte care combat efectele bacteriilor prin efectele antioxidante, sunt chelatori de radicali de oxigen, de fier, are efect neuroprotectiv, favorizează regenarea epiteliilor, mucoasei intestinale potențial lezate de microorganismele patogene.
Un alt macrofung din acest extract, Laetiporus sulphureus, are numeroase efecte benefice – antioxidant, vasodilatator, antibacterian asupra bacteriilor gram pozitive și bacteriilor gram negative, dar și proprietăți antifungice. Conținutul antibacterian este asigurat și prin conținutul în Aronia melanocarpa, acestea au un efect sinergic în combaterea bacteriilor. Introducerea acestui compus, face astfel utilă administrarea extractului și în cazul pacienților cu colite, enterocolite, dismicrobioze, care au și un anumit grad de imunosupresie și sunt mai predispuși la infecții.
Datorită conținutului în Laetiporus sulphureus, Vaccinium myrtillus, Lepista nuda, Timao Biom are efecte antineoplazice, fiind activ în numeroase cancere, extractul inhibă proliferarea tumorală, angiogeneza și metastazarea. Stimulează imunitatea, promovând proliferarea leucocitelor, în special limfocitele T și NK, are proprietăți antioxidante. Datorită efectelor sale de reducere a proliferării celulare, a efectului antimetastatic, dar și prin promovarea acțiunii sistemului imunitar, are acțiune anticancerigenă. Reducând dimensiunea tumorală prin inducerea apoptozei și supraviețuirea pe termen lung a pacienților oncologici.
Efecte benefice în cazul pacienților oncologice rezidă și din inhibarea efectului de mielosupresie din cauza chimioterapiei sau radioterapiei. Sorbestrea inhibă activitatea factorilor care promovează distrugerea celulelor stem hematopoietice. Deși mecanismul nu este foarte bine înțeles, prin menținerea unui număr de celule aproape de normal, scade și rata complicațiilor precum infecțiile cu agenți condiționat patogeni, îmbunătățește evoluția pacienților în caz de posibile infceții bacteriene, virale sau fungice. Totodată, scade și semnele și simptomele întâlnite în anemia secundar chimio- sau radioterapiei, adică fatigabilittea, dispnee, oboseală. Este îmbunătățită și funcția hemostatică, scade incidența hemoragiilor prin păstraea unui număr aproape de normal al trombocitelor, dar și prin efectele hemostatice directe ale plantelor conținute în extract.
Acest extras are o acțiune antibacteriană bazată pe amestecul complex, bine definit de părți folositoare ale plantelor meționate. Pe lângă faptul că are o activitate bacteriostatică și bactericidă asupra bacteriilor patogene, implicațiile administrării acestui extract sunt mult mai complexe. Acesta permite dezvoltarea bacteriilor benefice de la nivelul colonului, permițând refacerea mucoasei intestinale în vederea reluării funcției acesteia în cel mai scurt timp.
Bolile care afectează intestinul au un răsunet clinic important. Starea generală a pacienților este puternic influențată, iar afecțiunea interferă cu desfășurarea normală a activităților pacientului, scăzând calitatea vieții. Prin efectele sale antidiareice, antispastice, hemostatice, de reglare a tranzitului intestinal, Timao Biom se adresează simptomatologiei acestor boli, reducând considerabil intensitatea și frecvența acestora.
Un alt beneficiu cert al acestui produs rezidă și din activitate antibacteriană a acestuia. Astfel, dacă există un dubiu diagnostic în ceea ce privește simptomatologia din sfera tractului gastrointestinal și etiologia acesteia sau în cazul unei suprainfecții bacteriene, extrasul asigură într-o mare măsură siguranța și eficacitatea tratamentului.
Multe din aceste patologii menționate apar în context paraneoplazic, fie din cauza localizării primare a cancerului sau metastatice. Colitele, dismicrobiozele, diareea infecțioasă sau nu pot apărea și ca efecte advser ale terapiei împtriva cancerului. Din acest motiv, extractul are dubla indicație în cazurile complexeale pacienților care suferă de această boală. Datorită conținutului specific, prin efectele citotoxice directe, dar și secundar actiității imunomodulatoare, Timao Biom este eficient în cancerul colorectal, prostată, vezică urinară, pulmonar, mamar și ovarian.
Efecte adverse. Din cauza conținutului în Glycyrrhiza glabra, se recomandă utilizarea limitată a acestui extract la persoanele care suferă de insuficiență cardiacă severă, boală cronică terminală din cauza riscului de creștere a tensiunii arteriale. Nu se recomandă consumul pe perioada sarcinii și alăptării.