Acest produs este un supliment alimentar. Conține plante full spectrum și ciuperci care in urma prelucrarii la temperaturi reduse se obțin doar substanțele active după extracție, în cantități bine definite. Principiile active sunt ușor metabolizabile, aduc un plus de energie, vin în ajutorul persoanelor cu o viata activă. Aceste extract ajuta la obținerea si menținerea echilibrului organismului, susține funcțiile vitale și are efect antioxidant. Acționează și asupra sistemului nervos central, calmează stările de anxietate, promovează starile de bine, de rezistență în fața stresului. Timao Matei se adresează persoanelor cu un stil de viață activ, cu multiple provocări de ordin intelectual, dar și fizic, dar și celor care simt nevoia unui plus de energie și vitalitate.

         Multiplele efecte benefice asupra corpului uman au la bază conținutul bogat în taninuri, serotonina, tocoferoli, polizaharide și aminoacizi esențiali (triptofanul) și fenoli.

         Ashwagandha  contribuie la efectele asupra sistemului neros central al Timao Matei prin efectele sale anxiolitice, sedative, promotor al unei bune memorii, crește concentrarea și atenția. Fac extractul util în stări de anxietate, insomnie, depresie, dar și în boli neurodegenerative.  Reduce direct nivelul de cortizol (hormon al stresului). Promovarea sănătății mentale, a stării de bine, este și secundar conținutului în Rhodiola rossea și Ginsengului indian. Mare parte in afecțiunile zilelor de azi se datorează somatizării stresului, a energiilor negative și a internalizării problemelor de ordin emoțional. Astfel, pe lângă efectul direc asupra organelor afectate, Timao Matei se adresează și cauzei directe psihosomatice prin aceste componente cu acțiune asupra nivelelor de serotonina, norepinefrina, dopamina și triptofan. Promovează un somn sănătos, un mai bun control al anxietății și stărilor depresive. Schinduful este benefic în nevroze, anxietate,fiind un bun tonic al stării psihice și tonic sexual.

În sprijinul unui psihic sănătos vine și un corp sănătos. Activitatea fizică susținută este sprijinită de conținutul în Rhodiola prin creșterea formării și eliberării de enrgie la nivelul fibrei musculare striate, sinteza de glicogen (rezerve de energie) și proteine cu rol în regenerare. În același scopl, reglează și tensiunea arterială, frecvența cardiacă și scade riscul de infarct miocardic.

Heracleum sphondylium cunoscută în fitoterapie ca un adevărat gingensg românesc, este o parte importantă a acestui complex datorită beneficiilor sale multiple asupra organismului.  Înlătură oboseala, stresul și stările de epuizare, stimulează vitalitatea, cheful de viață și este un puternic afrodisiac.

În cazul femeilor, Heracleum sphondylium sau Brânca ursului reglează ciclul menstrual, activitatea hormonală și reproductivă a ovarelor, relaxeză mușchii vaginali. S-a dovedit și o eficiență în cazuri de infertilitate de cuplu. Are efecte pozitive la fmeile care sunt prdispuse la o instalare prematură a menopauzei, fiind o plantă care este cu adevărat un sprijin în menținerea tinereții organismului. Promvează menținerea unor nivele crescute de estrogen, protejează, astfel, femeia și de osteoporoză, bufeuri și creșteri tensionale care pot apărea odată cu menopauza. Schinduful participă la bunăstarea organelor genitale feminine prin reglarea ciclului menstrual, reducerea durerii din această perioadă și promovează lactația.

Ashawandha și Rhodiola au efecte benefice asupra funcției sexuale la bărbați, promovează o viață sexuală sănătoasă, crește fertilitatea, cantitatea și mobilitatea spermatozoizilor. Schinduful crește libidoul, precum și calitatea spermatozoizilor. Iar Tribulus terestris este afrodisiacul care reușește sa promoveze sănătatea organelor reproductive atât la femei, cât și la bărbați, cu beneficii generale asupra întregului organism. Plantă folosita pentru scopuri fitoterapeutice încă din cele mai vechi timpuri, Tribulus terestris are efecte anabolizante asupra masei musculare, efecte antidepresive, ajută imunitatea, fiind un tonic general al sănătății organismului. Crește rezistența organismului în fața solicitărilor fizice, scade tensiunea arterială, fiind un secret în trecut al culturiștilor de profesie.

Glanda tiroidă este un punct cheie de control al hoemostaziei întregului organism, de la sistem nervos central la funcție cardiacă și vasculară, metabolism proteic, lipidic și glucidic. Sănătatea acestei glande, precum și echilibrul hormonilor eliberați de aceasta poate fi susținută de Timao Matei prin concentrația în Tribulus terestris și Rhodiola rosaea.

Tribulus terestris și Medicago sativa   susțin sănătatea și buna funcționare a sistemului renal, cres diureza, scade frecvența formării calculilor renali.  Timao Matei este astfel util în edeme, dar și scade valorile tensionale indirect. Branca ursului are efect antibacterian și antimicotic asupra sistemului genito-urinar, este indicat în infecții urinare frecvente cu efect profilactic, dar îmbunătățește și simptomatologia prin efectul său antispastic și antalgic. Nigella sativa stimuleză producerea de urină, având efect diuretic, în edem, retenție lichidiană, infecții urinare, litiază.

Infecțiile cu orice altă localizare sunt reduse ca număr și intensitate a simptomatologie datorită utilizării constante a Timao Matei deoarece îmbunătățește imunitatea prin activarea celulelor care protejează organismul de bacterii, viruși și fungi, celule precum macrofagele, limfocitele, celule producătoare de anticorpi. Ganoderma applanatum datorită efectelor imunomodulatoare și datorită efectelor antivirale și antibacteriene, face extractul Timao Matei extrem de util în infecții active bacteriene, virale, antiparazitare și antifugice, având un spectru larg de acțiune, dar în special asupra virusului hepatic B, HIV, virusul Herpes simplex și virusul Epstein Barr.

Hippophaë rhamnoides este bogată în vitamina C (de două ori mai mult decât măceșul și de 10 ori mai mult decât citricele), precum și alte vitamine E, K,F,P, complexul B (B2,B6,B9, colina, inozitol), carotenoide (beta caroten, xanthophila), minerale și oligoelemente, acizi grași polinesaturați, uleiuri complexe (din care se obține uleiul de cătină, oleum hippophaes), serotonina, uleiuri volatile, flavonoide, pectine, taninuri, aminoacizi, enzime, fitosteroli. Aduce astefl un plus considerabi extractului Timao Matei, devine o sursă esențială de vitamine. Aceste componente se fac remarcate, în special, asupra sistemului imunitar, sistemului cardiovascular și prin efectele sale antioxidante.

Includerea în viața de zi cu zi a Timao Matei asigura un efect antioxidant prelungit prin reducerea radicalilor liber de oxigen, prin promovarea regenerării celulare, dar și prin efectul protector împotriva celulelor canceroase de către substanțe active din plante precum Ashwagandha, Ganoderma applanatum.

Vaccinium myrtillus și Aronia melanocarpa au efecte antioxidante, protejează organismul de îmbătrânirea precoce, anulează semnele senescenței și favorizează procesele  de regenerare la nivelul organelor vitale.

Efectele asupra organelor țintă a căror bună funcționare se traduce în mod direct în starea de bine a organismului  este asigurată de către Timao Matei, alături de un stil de viată sănătos. O parte semnificativă a acestui ansamblu este sistemul digestive. Cătina, alături de Schinduf, are efect antiinflamator și citoprotector la nivelul muscoasei gastrice, promvează repararea barierei protectoare la nivelul stomacului. Vaccinium myrtillus are efect de îmbunătățire a peristaltismului intestinal, favorizând astfel buna funcționare a tranzitului digestiv.

Greutatea are un mare impact asupra sănătății unui individ prin efectul direct asupra articulțiilor, prin efectul cardiovascular și chiar asupra fertilității. Timao Matei sprijină atingerea unei greutăți ideale prin concentrația sa în Nigella sativa, Vaccinium myrtillus, Vitis vinifera și altele. Promovează arderea grăsiilor, influențează metabolismul glucidc, crește sensibilitatea celulelor la insulină, crește chiar numărul celulelor care eliberează insulina, scade astfel nivelul glicemiei și protejează persoanele predispose la diabet sau cele supraponderale. Medicago sativa scade, de asemeni, nivelele glicemiei, dar are și efect cardioprotector la persoanele care suferă de diabte și prediabet prin scăderea LDL-colesterolului, a trigliceridelor și prin creșterea HDL-colesterolului, așa numitul colesterol bun.

Timao Matei reprezintă un supliment alimentar care poate sta la baza unui organism sănătos și protejat în fața celor mai commune afecțiuni medicale de astăzi. Fiecare componentă a cestui produs a fost aleasă astfel încât efectele sale benefice să acționeze simultan, complementar, în sprijinul unui trai sănătos. Astăzi, omul este supus unor provocări noi. Timao Matei ocrotește în fața stresului, anxietății și depresiei, reușește să susțină sănătatea mentală a individului. Vine în ajutorul celor care își doresc un stil de viață sănătos, au un ritm cotidian alert și celor care au nevoie de ajutor în menținerea unui ehilibru între grijile de zi cu zi și grija față de organism. Are efecte directe cardiovasculare, antioxidante, este un tonic general, încurajează o viață îndelungată și sănătoasă. Crește nivelul de energie, scade sensibilitatea la durere, susține sănătatea sistemului neuro-muscular. Timao Matei rezervă celor care îl consumă privilegiul de a avea o activitate fizică susținută, îi protejează în fața unor afecțiuni ce modifică substanțial calitatea vieții și asigură o bună funcționare a organismului ca un tot unitar.