Wolfiporia extensa conține polizaharide și triterpene, acizi organizici, uleiuri esențiale, monozaharide, enzime, colină, aminoacizi esențiali și microelemente.
Are efect antiinflamator, reduce iritația. Este indicat în diferite dermatite și în afecțiuni sistemice cu manifestări cutanate.
Efectul antineoplazic se manifestă prin interacțiunea cu căile de semnalizare intracelulară și se reduce proliferarea celulară, se induce apoptoza, efect antiangiogenetic, se reduce metastazarea și volumul tumoral. Este activ în special în cazul melanoamelor, leucemiilor, cancerul de sân, prostată, plămân, ovarian.
Este indicat în diabetul zaharat pentru efectul hipoglicemiant, crește sensibilitatea periferică la insulină.
Asupra sistemului imunitar, Wolfiporia crește anumite linii celulare limfocitare, scade nivelul seric al citokinelor, factorilor de necroză tumorală și interleukinele.
Are efecte antibacteriene, antivirale, antioxidante, antiemetic, vasodilator la nivel cerebral. Este astfel indicat în diferite infecții cutanate, respiratorii, infecții de tract urinar inferior și pielonefrită acută, răceli comune și gripe.

Bibliografie
https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-246/poria-mushroom
https://www.drugs.com/npp/poria.html